Het kaasjeskruiddikkopje – Carcharodus alceae

Het kaasjeskruiddikkopje vindt men in Europa, Afrika en Centraal Azië terug. Deze vlinder is vooral gek van hoge temperaturen. Zijn vleugels hebben een camouflageachtige vertekening en  zullen in stilstaande toestand gespreid blijven. Hij voedt zich vooral door de nectar uit bloemen te drinken. Omdat de eitjes op kaasjeskruid worden gelegd, zullen de rupsen snel in volume toenemen. Wanneer de rups volgroeid is, zal ze in de cocon overwinteren. Het kaasjeskruiddikkopje zal in tegenstelling tot zijn soortgenoten grotere afstanden afleggen.

Bronnen: Vlinder encyclopedie